top of page

Stekt abbor med brandade

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

200 g klippfisk
600 g mandelpoteter
100 g smør
2 fedd hvitløk
Salt og pepper

4 store abborer (over 1/2 kg)
4 ss olivenolje
1 ss finhakket persille

1/2 ltr soyaolje til fritering

Saus:
2 ss smør
Saften av 1 sitron

Brandade (spansk klippfisk-/potetpuré): Legg klippfisken i vann over natten. Skift vann og kok den i 15 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann. Skrell alle mandelpotetene, bortsett fra den største. Kok potetene møre i usaltet vann. Ha i smøret og rør til mos med en visp. Plukk klippfisken i små biter og bland inn i pureen, sammen med ett hvitløkfedd kuttet i biter. Smak til med salt og pepper.

Abbor: Flå abboren: Skjær gjennom skinnet på fisken på begge sider av ryggfinnen, fra hodet og helt ned til halen. Skjær gjennom skinnet på begge sider av hodet. Grip skinnet ved hodet og trekk det av. Dra ut den store finnen med en tang. Salte og pepre fisken en halvtime før steking. Skjær ett hvitløkfedd i skiver og fres dem i olje i en stekepanne. Når oljen er glovarm, stekes fisken ca 3 minutter på hver side. Strø over hakket persille mot slutten av steketiden.

Potetchips: Vask den største poteten og skjær den i tynne skiver. Lag stripemønster med en kniv. Fritér i olje på svak varme til potetskivene blir gylne og sprø.

Saus: Ha smør og sitronsaft i stekepannen med fiskekraft. Surr forsiktig i noen minutter.

Servering: Anrett brandade på tallerkenen. Plassér abboren oppå og bruk potetchips som finne.

Vil du servere denne retten som hovedrett, dobles alle mengder.

Bold Title

bottom of page