top of page

Steinsopp-røsti med lammepølse og persilleskum

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 45 minutter

2 dl steinsopp, i terninger
1 ss smør
600 g kokte poteter, raspet
2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
2 dl persille
½ dl crème fraîche
4 lammepølser
Salt og pepper

Stek soppen i litt smør, og bland den med raspete poteter. Krydre med salt og pepper. Form flate kaker og stek dem i smør. Kok opp kyllingkraft og vin. Ha i persille og crème fraîche, og visp det til et grønt skum. Sil det over i en ren kjele og smak til med salt og pepper. Skum opp sausen ved servering. Snitt pølsene og stek dem i smør på begge sider til de er gjennomvarme. Server med cherrytomater og oliven til. Rist gjerne litt ekstra sopp og server ved siden av.

En glimrende måte å gjøre poteter mer smaksrike på, er å lage røsti. De gjør liksom mer av seg i røstiform, og du trenger ikke så mye av det. Raspede og pannestekte små potetkaker passer som tilbehør til både kjøtt, kylling, vilt og annet. Og hvis du blander potetene med steinsopp eller annen sopp, blir det et helt lite måltid med en rock and roll-faktor. Du kan godt droppe lammepølsene for å få ned fettinnholdet. Bytter du i tillegg ut kyllingkraft med grønnsakskraft, får du en ren vegetarrett.

Rødvin, hvitvin
Hvis man tenker på dette som en litt røff og rustikk rett, kan man også bruke en litt rustikk vin. Rød Côtes du Rhône er et godt eksempel på noe som vil passe til. F.eks. fra Ogier eller Brunel. Man kan også ha en ikke for kraftig Ch. Neuf-du-Pape. Fra Château Mont-Redon. Men man kan faktisk også drikke hvitvin til. En Chenin Blanc fra Remhoogte i Stellenbosch i Sør-Afrika har den lille ekstra fylden som trengs.

Bold Title

bottom of page