Steinbit med spinat og sennepsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g steinbitfilet
1 ss salt
1 ss sukker
Olje og smør til steking
1 rødløk
1 dl hvitvin, gjerne riesling
1 dl crème fraîche
2 ss sennep, grov
Salt og pepper
1 fedd hvitløk
200 g spinat, frisk og renset
1 ss olivenolje
40 g pinjekjerner
40 g parmesan
Basilikumblader, friske
Del fisken i fire like store biter. Strø over salt og sukker. La fisken stå i romtemperatur i 20 min. Skyll fisken og stek den 2 min på begge sider i olje. Skru ned varmen og tilsett smør. La fisken trekke 2 min i pannen.
Kutt rødløk i små biter. Kok hvitvin og løk til all væske er fordampet. Rør inn crème fraîche og sennep. Smak til med salt og pepper.
Tre hvitløksfeddet på en gaffel. Varm opp en vid kjele med olje. Stek spinaten til den faller sammen. Rør rundt med hvitløksfeddet. Smak til med salt og pepper.
Servér med potetpuré eller risotto.