Steinbit med agurk og mozzarella
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
500 g skall fra reker, hummer, sjøkreps etc
1 ss olivenolje
1/2 sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
1 cm gulrot
1 cm sellerirot
1 liten ss tomatpuré
1 skvett konjakk (2 ss)
1,5 dl hvitvin
4 dl fløte
Salt og pepper
1 blad purreløk
800 g steinbitfilet
150 g agurk
1 ss sitronsaft
150 g mozzarellaost
Noen blader basilikum (rød eller grønn)
Start med sausen: Brun skallrestene godt i varm olivenolje. Skjær løk, hvitløk og grønnsaker i biter og ha alt i gryten sammen med tomatpuréen. Fres i 1 min. Hell over konjakk. Antenn dampen hvis du jobber under trygge forhold. Hvis ikke, lar du konjakken koke inn helt. Hell over hvitvin, kok i 1 min og tilsett fløte. La blandingen trekke i 10 min. Sil bort alt det faste (kastes) og smak til med salt og pepper. Kjør sausen glatt med stavmikser før servering.
Finhakk purre og ha over fisken. Bak i ovn ved 200 °C i 8–10 min.
Skrell agurken, kutt den i små terninger og bland med sitronsaft. Del mozzarellaen i skiver. Anrett fisk på sausen med en mozzarellaskive oppå. Fordel agurk og pynt med basilikum.