top of page

Sprøstekt torsk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Saus:
1 sitron
1 dl sukker
3 dl hvitvin
1 tomme ingefær, finkuttet
1 ss Søfrisk

4 torskehaler
Salt og pepper
Mel
Olje eller smør til steking

8 vårløk
8 vårgulrøtter

Begynn med sausen:
Kutt sitron i tynne skiver. Fjern steinene. Kok sitronene med sukker, hvitvin og ingefær til all væsken er fordampet. Rør inn Snøfrisk.
Kutt noen snitt i skinnet på torskehalene med en skarp kniv. Gni dem inn med salt og pepper og vend i mel. Stek dem 4-5 min på hver side i en panne med olje.
Skrell vårløk og gulrøtter. Stek dem 2-3 min etter at fisken er ferdig. Hell over sausen og servér straks.

Bold Title

bottom of page