top of page

Sprøstekt ribbe i steinsoppbuljong

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g ribbe
1 ss sennep, tørr
Salt og pepper
1 dl vann

200 g steinsopp
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss smør
8 dl kyllingkraft
Salt

2 ss persille, finhakket
1 ss sitronskall, revet
1 skive loff uten skorpe
2 ss olivenolje
Salt

4 persillerøtter
2 gulrøtter

Gni ribben inn med sennep, salt og pepper. Legg i en langpanne med svoren ned. Hell i 1 dl vann og dekk til med aluminiumsfolie. Sett i ovn på 200 °C i 30 min. Ta av folien og snu ribben. Stek på 200 °C til svoren er sprø.
Del steinsopp i biter. Stek sopp, sjalottløk og hvitløk i smør. Tilsett kyllingkraft og kok opp. Smak til med salt.
Finhakk persille. Bland med sitronskall, revet loff og olivenolje. Smak til med salt.
Skrell persillerøtter og gulrøtter. Kok møre i soppbuljong. Fordel buljong i fire dype skåler. Del ribben i fire og legg i. Hell over persilleblandingen til slutt.

Bold Title

bottom of page