Sprøstekt harr
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g harrfilet
600 g poteter (gjerne mandel)
400 g nykål
4 små tomater
Noen basilikumblader
250 g smør
4 eggeplommer
1 sitron
1 ss dijonsennep
Olje til steking
Salt og pepper
Harr: Fisken renses og skrapes fri for skjell, Behold skinnet på. Del fisken i serveringsstykker og stek dem på sterk varme med skinnsiden ned i litt olje til skinnet er sprøtt.
Grønnsaker: Nykålen kuttes i strimler og surres mør i smør. Smak til med salt og pepper. Skåld tomatene i kokende vann og hold dem under rennende kaldt vann noen sekunder. Flå tomatene og skjær dem i skiver.
Potetchips: Vask potetene og skjær dem i 2 – 3 mm tykke skiver. Vend skivene i olje og fordel dem på en stekeplate i ett lag. De skal ikke ligge oppå hverandre. Stek potetskivene gylne ved 200°C.
Sennepshollandaise: Smelt smøret. Pisk sammen eggeplommer, sitronsaft og sennep i vannbad. Spe inn i smøret litt etter litt.
Servering: Legg nykål på tallerkenen med fisk og poteter oppå. Stable tomatskiver i et tårn med basilikumblader mellom skivene. Fordel saus på og rundt. Pynt gjerne med sitronfileter.