Sprø padrones med jalapeñokrem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 pimientos de padrón
2 dl rismel
Ostekrem med jalapeño
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl H-melk
2 ss hvitvinseddik
1/2 ts salt
2 dl revet Jarlsberg
2 ss syltet jalapeño, hakket
Ølrøre
115 g hvetemel
50 g rismel
1 1/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 1/2 dl iskaldt øl
Pimientos de padrón er små, grønne og milde chilier. Skjær toppen av dem og ta vare på toppene. Rens ut kjernene, og fyll chiliene med ostekrem. Sett toppene tilbake og fest dem eventuelt med tannpirkere så de ikke faller av. Vend chiliene i litt rismel og så i den nylagde frityrrøren. Friter dem på
190 °C i 3-5 minutter til de er gylne og sprø.
Ostekrem med jalapeño
Smelt smøret i en gryte og tilsett melet. Visp inn melk, hvitvinseddik og salt litt etter litt til en tykk hvit saus. Rør inn revet ost og jalapeño og trekk kjelen fra varmen. Smak eventuelt til med mer jalapeño. Avkjøl og ha ostekremen i en sprøytepose.
Ølrøre
Gjør i stand ølrøren rett før du er klar til å fritere. Bland alt det tørre, tilsett iskaldt øl og rør det så vidt sammen. Det er viktig at ølet er iskaldt, fordi møtet mellom den kalde røren og den varme oljen gjør paneringen ekstra sprø.