top of page

Sprø nudelsalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Nudler:
100 g vermicelliris
1 egg, til pensling

Vegetabilsk olje til frityrsteking

2 1/2 ss vegetabilsk olje
200 g kylling, finskåret
5 tigerreker, rå, renset og oppkuttet, med tarmen fjernet

150 g palmesukker, skavet
100 g gule bønner, most til en pasta
4 ss fiskesaus

Saften av 1 mandarin
Salat:
4 stilker hvitløkgress, eller vårløk kuttet i biter på 1 cm
1 rød chili, strimlet
Skallet fra 1/2 mandarin, strimlet
1 rød sjalottløk, skrelt og kuttet i fine skiver
2 fedd hvitløk, i fine skiver
200 g tofu, kuttet i terninger og frityrstekt
10 korianderblader

Legg nudler i vann i ca 20 min til de er myke. Sil av nudlene, og spre dem ut over et kjøkkenpapir for å suge opp overskytende væske. Ta nudlene fra hverandre så godt som mulig. Pensle nudlene forsiktig med egg/vann eventuelt egg-/melkeblandingen. Dette vil gi nudlene en gyllen farge ved koking.
Varm opp vegetabilske olje i en wok til det så vidt begynner å ryke av den. Stek noen få nudler om gangen. Hvis du legger en klype nudler i woken skal de flyte fra hverandre og dekke overflaten av oljen, omtrent som et edderkoppnett. Når det slutter å frese (etter ca 30 sek), tas nudlene ut med en kinesisk edderkopp (stekespade). La nudlene renne av på et absorberende papir. Gjør det samme med alle nudlene.
Varm olje i en wok, og stek kylling og reker til de er ferdige. Sil av all unødvendig væske og ta til side.
Smelt palmesukkeret i en tykkbunnet kjele, med litt vann for å bryte ned sukkeret. La sukkeret karamellisere seg, tilsett så gule bønner og fiskesaus, og reduser til en tykk saus. Vend inn kylling- og rekeblandingen. Ta til side.
Når maten er klar til servering, plasser kyllingen i en bolle og tilsett mandarinsaft. Bland godt. Ha forsiktig i alle salatingrediensene og bland forsiktig for å binde alle ingrediensene sammen. Bryt opp de sprøe nudlene og vend dem inn i salaten. Servér umiddelbart, nudlene kan miste sprøheten om de blir liggende for lenge i salaten.

Bold Title

bottom of page