Sprø kylling med lettvint kimchi
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 45 minutter
2 kyllingfileter
2 dl crème fraîche
1 ss chilisaus
1 cm ingefær, revet
1 ts chiliflakes
1 ts paprikapulver
1/2 grønn chili, finhakket
Pankomel
2 ss solsikkeolje
1 gulrot, i strimler
1 fennikel, i skiver
1 vårløk, finhakket
1 ss eddik
3 ss vann
2 ss sukker
1 ss sitronolje
1 ts chilisaus
Del kyllingen i passe store biter. Bland crème fraîche, chilisaus, ingefær, chiliflakes, paprikapulver og grønn chili. Mariner kyllingen i blandingen i minst 30 minutter, gjerne enda lenger. Vend kyllingbitene i pankomel og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Pensle bitene med olje og stek dem på 220 grader i 20 minutter. Snu dem gjerne 2-3 ganger underveis. Skru på grillelementet og stek videre i 5 minutter. Kok opp eddik, vann, sukker og sitronolje. Vend grønnsakene i blandingen og smak til med chilisaus.