Speltvelouté med brunet smør

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Velouté
30 g speltmel
30 g smør
500 ml kyllingkraft eller grønnsakskraft
Brunet smør
50 g smør
Flaksalt
Pepper
Fritert estragon
Olje
4 stilker estragon
Smelt smøret i en kjele på middels varme, tilsett speltmelet, og rør til en jevn og lys brun roux. Spe gradvis med varm (men ikke kokende) kyllingkraft eller grønnsakskraft mens du rører kontinuerlig for å unngå klumper. La veloutéen småkoke i 10–15 minutter, og smak til med salt og pepper.
Varm smøret i en stekepanne på middels varme til det danner seg et skummende lag.
Varm opp olje i en stekepanne, og friter estragonbladene i omtrent 1 minutt. Ta dem ut, og legg dem på et kjøkkenpapir for å trekke ut noe olje.
Topp valoutéen med brunet smør og sprøstekt estragon.