top of page

Speket og lettrøkt gåsebryst

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

1 gåsebryst med skinn
1 ss nykvernet pepper
1 ss rosmarin, finhakket
Grovt salt
1 håndfull spede salatblader
2 ss fritert kapers
2 ss finhakket syltet rødløk,
1 ss grønn pesto
1 ss majones
2 ss syrinblomster og gressløkblomster
1 håndfull ryllikblader

Rens brystet for blod og hinner. Gni det godt inn med pepper og rosmarin. Dekk det helt med grovt salt, og sett det i kjøleskapet over natten. Børst av saltet og kaldrøyk det lett i ca. 1 time. Spek det ­videre utildekket på rist i kjøleskapet i ca. 1 uke. Følg med underveis og skjær av noen skiver her og der. Det skal være speket helt igjennom, men rosa i midten. Når det er ferdig, kan holdbarheten forlenges ved å vakuumere eller fryse det.

Skjær brystet i tynne skiver og anrett det på tallerkener med salat, kapers og syltet rødløk. Rør sammen pesto og majones. Pynt med blomster og ryllikblader.

Bold Title

bottom of page