Soyaglasert lammeribbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
5 dl lammekraft
1 dl salt soyasaus
2 ss sukker, brunt
1 sitrongress, finhakket
2 cm rød chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 kg lammeribbe
2 vårløk, finhakket
4 klyper ingefær, syltet
2 ss søt chilisaus
Kok opp lammekraft, soyasaus og brunt sukker. Tilsett sitrongress, chili og hvitløk. Legg i lammeribben med fettsiden ned. Ha på lokk og la ribben dampe i 20 min. Legg ribben over i en ildfast form. Stek videre i ovn på 175 °C i 45 min. Kok inn kraften fra ribben til halvparten. Pensle med kokekraft underveis.
Del ribben i mindre biter. Garnér med vårløk og ingefær. Bruk resten av kraften blandet med søt chilisaus som dipsaus.
Kutt bakepoteter i 2cmx5cm staver. Kok dem nesten helt møre i vann. Legg over på et klede og tørk dem godt. Fritér i peanøtt- eller frityrolje til de er lysebrune og møre. Strø over litt salt og servér med ribben.