Souvlaki med briame - lammespyd med ovnstekte grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Marinade:
1 dl olivenolje
1/2 sitron, saften
4 fedd presset hvitløk
1 ts oregano
Salt og pepper
Souvlaki:
24 biter lammekjøtt, ca 3 cm store biter
Litt oreganokrydder
Briame:
2 squash, i skiver
1 aubergin, i skiver
4-5 hvitløkfedd
1 laubærblad
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket oregano
6 poteter, i skiver
8 tomater, i skiver
2 løk, hakket grovt
2 grønne paprika, i skiver
2 røde paprika, i skiver
1 gul paprika, i skiver
4 dl grønnsakbuljong
1 sitron, saften
Bland alle ingrediensen til marinaden godt sammen.
Souvlaki: La lammebitene ligge i marinaden i minst en time. Træ bitene på et stekespyd og grill eller stek dem i ovn ved 200 °C. Vend bitene ofte. Strø over litt oregano.
Briame: Legg squash og auberginer på en tallerken og strø 1 1/2 ts salt over. Legg noe tungt på en tallerken over og la det stå i kjøleskapet i 1 time. Bland godt knust hvitløk, laubær, timian, oregano, salt og pepper. Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag. Hell halvparten av en blanding av buljong og sitron over og sett formen i ovnen på 200 °C. Hell resten av væskeblandingen i etter 30 min. La grønnsakene stå i ovnen i ytterligere 20 min til de er møre. De skal ikke bli for tørre, så rør om av og til.
Servér gjerne med tzatziki, ris og salat til.