top of page

Souvlaki med briame - lammespyd med ovnstekte grønnsaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Marinade:
1 dl olivenolje
1/2 sitron, saften
4 fedd presset hvitløk
1 ts oregano
Salt og pepper

Souvlaki:
24 biter lammekjøtt, ca 3 cm store biter
Litt oreganokrydder

Briame:
2 squash, i skiver
1 aubergin, i skiver
4-5 hvitløkfedd
1 laubærblad
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket oregano
6 poteter, i skiver
8 tomater, i skiver
2 løk, hakket grovt
2 grønne paprika, i skiver
2 røde paprika, i skiver
1 gul paprika, i skiver
4 dl grønnsakbuljong
1 sitron, saften

Bland alle ingrediensen til marinaden godt sammen.
Souvlaki: La lammebitene ligge i marinaden i minst en time. Træ bitene på et stekespyd og grill eller stek dem i ovn ved 200 °C. Vend bitene ofte. Strø over litt oregano.
Briame: Legg squash og auberginer på en tallerken og strø 1 1/2 ts salt over. Legg noe tungt på en tallerken over og la det stå i kjøleskapet i 1 time. Bland godt knust hvitløk, laubær, timian, oregano, salt og pepper. Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag. Hell halvparten av en blanding av buljong og sitron over og sett formen i ovnen på 200 °C. Hell resten av væskeblandingen i etter 30 min. La grønnsakene stå i ovnen i ytterligere 20 min til de er møre. De skal ikke bli for tørre, så rør om av og til.

Servér gjerne med tzatziki, ris og salat til.

Bold Title

bottom of page