top of page

Soup à l’oignon - Fransk løksuppe med gratinerte brød

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

TId: 2 timer

Løksuppe:
5 store løk
2 fedd hvitløk
10 g smør
8 kvister timian
Havsalt
Kvernet pepper
1 l hønse- eller kyllingbuljong
2 ss hvitvinseddik

Gratinert brød:
8 skiver brød
1 ss rapsolje
100 g god hvit fastost som f.eks.
norsk, vellagret Fanaost
Havsalt
Kvernet pepper

Løksuppe:
Skrell løk og hvitløk. Del løken i to og snitt den fint. Smelt smøret i en stor gryte, og ha i løk, hele hvitløk og timiankvister. Sauter det forsiktig til løken begynner å karamelliseres og få litt farge. Tilsett salt og pepper, og sauter løken i 2-3 minutter til. Tilsett buljong, og la suppen koke i 20 minutter på lav varme. Smak til med hvitvinseddik og ev. litt mer salt og pepper hvis nødvendig.

Grillede ostebrød:
Pensle brødskivene med olje, legg dem på rist og stek dem i ovnen på grillfunksjon i ca. 1 minutt, eller til brødskivene er sprø og gylne. Riv osten og fordel den over brødskivene. Sett skivene tilbake i ovnen, og
gi dem 30 sekunder under grillen så osten smelter. Ta dem ut og krydre med salt og pepper. Spis suppen
rykende varm med lune, gratinerte brødskiver på toppen.

Bold Title

bottom of page