Soup à l’oignon - Fransk løksuppe med gratinerte brød
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
TId: 2 timer
Løksuppe:
5 store løk
2 fedd hvitløk
10 g smør
8 kvister timian
Havsalt
Kvernet pepper
1 l hønse- eller kyllingbuljong
2 ss hvitvinseddik
Gratinert brød:
8 skiver brød
1 ss rapsolje
100 g god hvit fastost som f.eks.
norsk, vellagret Fanaost
Havsalt
Kvernet pepper
Løksuppe:
Skrell løk og hvitløk. Del løken i to og snitt den fint. Smelt smøret i en stor gryte, og ha i løk, hele hvitløk og timiankvister. Sauter det forsiktig til løken begynner å karamelliseres og få litt farge. Tilsett salt og pepper, og sauter løken i 2-3 minutter til. Tilsett buljong, og la suppen koke i 20 minutter på lav varme. Smak til med hvitvinseddik og ev. litt mer salt og pepper hvis nødvendig.
Grillede ostebrød:
Pensle brødskivene med olje, legg dem på rist og stek dem i ovnen på grillfunksjon i ca. 1 minutt, eller til brødskivene er sprø og gylne. Riv osten og fordel den over brødskivene. Sett skivene tilbake i ovnen, og
gi dem 30 sekunder under grillen så osten smelter. Ta dem ut og krydre med salt og pepper. Spis suppen
rykende varm med lune, gratinerte brødskiver på toppen.