Sommerpasta med aspargestopper og reker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 ss smør
2 ss mel
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
1 eske miniasparges
50 g sidflesk, i terninger
200 g reker, pillede
4 porsjoner fersk pasta, f.ek.s spaghetti eller tagliatelle
4 ss frisk gressløk, hakket
4 eggeplommer
Surr løk og hvitløk i smøret. Sikt over mel og ha i vin og fløte. Kok i ti min. Smak til med sitron, salt og pepper.
Kok aspargestopper i saltet vann i 20 sek. Surr sidflesk i en stekepanne og varm rekene forsiktig på ettervarmen.
Kok pastaen som anvist på pakken. Sil fra vannet og vend sammen med sausen. Ha i gressløk. Anrett pasta med asparges, reker og bacon. Ha en eggeplomme oppå og servér.
Ha gjerne flere skalldyr i denne retten, f.eks. kamskjell og krepsehaler, og servér gjerne en frisk grønn salat til.