top of page

Sommerpasta med aspargestopper og reker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 ss smør
2 ss mel
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
Salt og pepper

1 eske miniasparges
50 g sidflesk, i terninger
200 g reker, pillede

4 porsjoner fersk pasta, f.ek.s spaghetti eller tagliatelle
4 ss frisk gressløk, hakket
4 eggeplommer

Surr løk og hvitløk i smøret. Sikt over mel og ha i vin og fløte. Kok i ti min. Smak til med sitron, salt og pepper.
Kok aspargestopper i saltet vann i 20 sek. Surr sidflesk i en stekepanne og varm rekene forsiktig på ettervarmen.
Kok pastaen som anvist på pakken. Sil fra vannet og vend sammen med sausen. Ha i gressløk. Anrett pasta med asparges, reker og bacon. Ha en eggeplomme oppå og servér.

Ha gjerne flere skalldyr i denne retten, f.eks. kamskjell og krepsehaler, og servér gjerne en frisk grønn salat til.

Bold Title

bottom of page