top of page
Smørbrød med rådyrtartar og pepperrotkrem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
250 g ferskt lårkjøtt eller
ytrefilet av rådyr
Olivenolje
1 dl seterrømme
1 dl majones
1 ss sennep
1/2 fersk pepperrot
1/2 sitron
1 bunt reddiker
2 skiver dansk rugbrød
2 ss meierismør
Salt og pepper
Skjær kjøttet i store terninger og salt det lett. Frys det over natten. Hakk det til grov kjøttdeig mens det fortsatt er halvfrossent. Vend det med salt, pepper og litt olivenolje. Bland rømme, majones, sennep og masse finrevet pepperrot. Smak til med sitronsaft og salt. Skjær reddikene i skiver og legg dem i iskaldt vann så de blir ekstra sprø. Smør brødskivene med smør og topp med tartar, pepperrotkrem og reddiker.
Vinanbefaling: Suavia Monte Carbonare Soave Classico Garganega, Veneto, Italia
Bold Title
bottom of page