top of page

Smørbrød med rådyrtartar og pepperrotkrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

250 g ferskt lårkjøtt eller
ytrefilet av rådyr
Olivenolje
1 dl seterrømme
1 dl majones
1 ss sennep
1/2 fersk pepperrot
1/2 sitron
1 bunt reddiker
2 skiver dansk rugbrød
2 ss meierismør
Salt og pepper

Skjær kjøttet i store terninger og salt det lett. Frys det over natten. Hakk det til grov kjøttdeig mens det fortsatt er halvfrossent. Vend det med salt, pepper og litt olivenolje. Bland rømme, majones, sennep og masse finrevet pepperrot. Smak til med sitronsaft og salt. Skjær reddikene i skiver og legg dem i iskaldt vann så de blir ekstra sprø. Smør brødskivene med smør og topp med tartar, pepperrotkrem og reddiker.

Vinanbefaling: Suavia Monte Carbonare Soave Classico Garganega, Veneto, Italia

Bold Title

bottom of page