top of page
Skogsopprisotto med cherrytomater

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g skogsopp
200 g arborioris
4 sjalottløk, finhakket
1 dl olivenolje
2 dl hvitvin
7 dl vann
1 ss smør
100 g parmesanost, revet
Salt
8 cherrytomater
4 eggeplommer
Rens soppen og del den i biter. Fres sopp, ris og sjalottløk i olivenolje. Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden. Tilsett vann, litt av gangen, under stadig omrøring. Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.
Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.
Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.
Bold Title
bottom of page