top of page

Skogsopprisotto med cherrytomater

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g skogsopp
200 g arborioris
4 sjalottløk, finhakket
1 dl olivenolje
2 dl hvitvin
7 dl vann
1 ss smør
100 g parmesanost, revet
Salt

8 cherrytomater
4 eggeplommer

Rens soppen og del den i biter. Fres sopp, ris og sjalottløk i olivenolje. Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden. Tilsett vann, litt av gangen, under stadig omrøring. Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.
Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.
Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.

Bold Title

bottom of page