top of page

Skinkestek av spegris

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g lår av spegris
Salt og pepper

1/2 dl karvefrø
3 ltr svine- eller kalvekraft
2 dl sherry

350 g hestebønner (fevebønner)
(erter kan også brukes)
8 mellomstore poteter
Salt og pepper

Del låret i 2 på langs, fjern beinet. Rut svoren med en skarp kniv (som skinkestek/ribbe). Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg låret med svoren ned i en langpanne med 1–2 cm vann og stek ved 210 °C. Snu etter 10 min og stek videre i 25 min. Bruk grillelementet til slutt for å få sprø svor (pass på!).
Ha karvefrø i kraften og kok den inn til 6–7 dl. Tilsett sherry og kok inn til halv mengde (ca 4–5 dl).
Kok bønnene i 1 minutt i lettsaltet vann.
Røsti: Vask potetene godt. Rasp dem og tilsett salt og pepper. Klem fuktigheten ut av potetmassen i et klede. Stek i mindre lapper eller et helt stykke – helst i en teflonpanne.

Bold Title

bottom of page