Skinkestek av spegris
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/a6e68a_2cfa7b0ff1454d08a26ac19017a70ff6~mv2.png/v1/fill/w_600,h_680,al_c,q_95,enc_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.png)
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g lår av spegris
Salt og pepper
1/2 dl karvefrø
3 ltr svine- eller kalvekraft
2 dl sherry
350 g hestebønner (fevebønner)
(erter kan også brukes)
8 mellomstore poteter
Salt og pepper
Del låret i 2 på langs, fjern beinet. Rut svoren med en skarp kniv (som skinkestek/ribbe). Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg låret med svoren ned i en langpanne med 1–2 cm vann og stek ved 210 °C. Snu etter 10 min og stek videre i 25 min. Bruk grillelementet til slutt for å få sprø svor (pass på!).
Ha karvefrø i kraften og kok den inn til 6–7 dl. Tilsett sherry og kok inn til halv mengde (ca 4–5 dl).
Kok bønnene i 1 minutt i lettsaltet vann.
Røsti: Vask potetene godt. Rasp dem og tilsett salt og pepper. Klem fuktigheten ut av potetmassen i et klede. Stek i mindre lapper eller et helt stykke – helst i en teflonpanne.