Skalldyrsuppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 ss olje
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
4 ss tomatpuré
1 ts fennikelfrø
500 g skalldyrskall, f.eks. reker, sjøkreps, hummer
4 dl hvitvin
6 dl fiskekraft
3 dl kremfløte
Salt og pepper
Evt maizenamel
Urtkrutong:
4 ss olivenolje
2 dl urter, friske
4 tynne skiver loff
Aïoli:
2 eggeplommer
2 hvitløkfedd
1 ss sitronsaft
2 dl olje
Suppe:
Varm opp oljen i en kjele og surr løk, hvitløk, tomatpuré, fennikelfrø og skall til det er litt brent. Ha over vin, fiskekraft og fløte. Kok i 10 min og sil over i en annen kjele. Smak til med salt og pepper og jevn evt suppen med maizena.
Urtekrutong:
Miks sammen olje og 1 dl urter til en grønn olje. Ha oljen på loffskivene og grill i ovn på 225 °C til de er sprø.
Aïoli:
Pisk sammen eggeplommer, hvitløk og sitronsaft. Pisk inn oljen i en jevn stråle. Smak til med salt og pepper.
Anrett suppen i dype tallerkener. Ha aïoli på krutongene med friske urter oppå.
Servér gjerne med ristede skalldyr til.