Skalldyrpai
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Deig:
125 g smør, romtemperert
3 dl mel
2 1/2 ss vann, kaldt
Fyll:
1 rød paprika i biter
100 g sjampinjong i biter
400 g blandede skalldyr
2 ss smør
Salt og pepper
2 ts karri
2 dl H-melk
2 dl fløte
5 egg
1 dl ost, revet
Smuldre smør og mel i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt og la den stå kaldt i 1 time.
Kjevl ut deigen. Fordel i form, godt oppover kanten, og prikk med gaffel. Stek ved 200 °C i ca 10 min.
Stek paprika, sjampinjong og skalldyr i smør og krydre med salt, pepper og karri.
Pisk sammen melk, fløte og egg. Fordel fyllet med eggestand i paiskallet og stek i ovn på 180 °C i ca 30 min. Ha revet ost på toppen og gratiner på 200 °C de siste 5 min.
Servér med salat, brød og en god dressing.