Skalldyrpaella med grillede grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 sjalottløk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
6 dl risottoris
1 ss olje
2 dl hvitvin, tørr
6 dl grønnsakskraft
1 knivsodd safran (evt 1 ts gurkemeie)
4 ss parmesan, revet
Salt og pepper
600 g grønnsaker i skiver, f.eks. squash, paprika, løk
1 dl rød pesto
600 g blandede skalldyr, f.eks. scampi, kamskjell, blekksprut, reker, blåskjell
2 ss olivenolje
Urter til pynt
Surr løk, hvitløk og ris i olje. Hell over vin. Spe med varm kraft til risen er mør. Smak til med safran/gurkemeie. Ha i ost og smak til med salt og pepper.
Pensle grønnsaker med olje og grill i grillpanne. Marinér grønnsaker i pesto.
Rist skalldyr i olje. Smak til med salt og pepper.
Anrett ris, skalldyr og grønnsaker på fire tallerkener og hell litt pesto rundt om. Pynt med friske urter.
Servér med salat og brød.