top of page

Sjøtungerulader

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g sjøtungefilet (evt annen flyndrefisk)
Salt og pepper
8–12 sateispyd
8–12 små gulrøtter
2 ss hakkede pistasienøtter
300 g spinat

Appelsinsaus:
2 eggeplommer
Saften fra 1/2 appelsin
200 g smør
1 ss tomatpuré

Noen urteblader til pynt

Krydre filetene med salt og pepper, lag rulader og hold dem sammen med sateispyd. Stek ruladene 3–4 minutter på hver side. Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann. Kutt den tykkeste enden helt plan, slik at gulrøttene kan stå av seg selv. Vend dem i pistasiehakk.
Rens og vask spinaten og damp bladene raskt i en panne med litt smør. Bladene skal bare falle sammen (noen sekunder holder).
Saus: Pisk eggeplommene i vannbad. Bland inn appelsinsaft og spe inn smøret. Tilsett tomatpuré og smak til med salt og pepper.
Sett gulrøttene stående ved servering og lag “palmekroner” av blader.

Bold Title

bottom of page