Sjøtungerulade med reker, nykål og beurre blanc
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ca 600 g sjøtungefileter
Salt og pepper
1 dl hvitvin
1 ss smør
1 nykål i strimler
1 banansjalottløk i ringer
1 ss smør
2 ss sitronsaft
2 ss basilikum, grovhakket
2 dl reker
Beurre blanc:
3 sjalottløk, hakket
2 ss hvitvineddik
1 dl hvitvin
150 g smør i terninger
Rull sammen fiskefiletene og sett dem i ildfast form. Krydre med salt og pepper. Ha over vinen og smøret og dekk med folie. Stek i ovn på 200 °C i ca 16 min.
Kok kålen i saltet vann i 30 sekunder. Kjøl ned i isvann. Surr løken i smøret, ha over sitronsaft. Vend inn kål og basilikum. Varm rekene sammen med kålen.
Beurre blanc: Ha sjalottløk i en kjele sammen med hvitvineddik. Kok sammen til eddiken har trukket inn i løken. Ha i vinen og kok inn til konsistensen blir litt sørpete. Pisk inn smøret litt av gangen ved svak varme. Smak til med salt og pepper.
Anrett på varme tallerkener.
Ha gjerne litt kaviar i sausen rett før servering. Servér med potettilbehør.