top of page
Sjøtunge med kremet løk

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 små sjøtunger à 3-500 g, flådd
Salt og pepper
Olje og smør til steking
4 ss sennep, fin
4 sjalottløk, i skiver
1 dl rødvineddik
1 ts sukker
1 dl fløte
50 g spinat, renset
50 g smør
50 g mandler, i biter
4 ss finhakket gressløk
Ha salt og pepper på fisken. Brun den på begge sider i olje. Ta vare på stekesjyen. Legg fisken over i en langpanne. Ha på noen klatter med smør og sennep. Bak 4 min i ovn på 220 °C.
Kok løk mør i eddik og sukker. Tilsett fløte og kok til det tykner. Vend inn spinat. Smak til med salt.
Tilsett smør i stekepannen med stekesjy fra fisken. Ha i mandler og brun smøret. Tilsett gressløk rett før servering.
Bold Title
bottom of page