top of page

Sjøkreps posjert i humlebuljong

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg blåskjell, godt vasket
½ løk, hakket
½ stangselleristilk i biter
2 dl vann
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl IPA øl
Salt og pepper
Litt demerara-sukker
Humle

8 sjøkrepshaler
400 g vårgrønnsaker f.eks. asparges, gulrøtter, reddiker, erter
Urter og spirer

Ha blåskjell, løk, selleri og vann i en kjele og damp under lokk til skjellene har åpnet seg.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med øl og blåskjellkraft til en buljong. La småkoke i 10 minutter, og smak til med salt, pepper, litt sukker og humle.
Skrell sjøkrepshalene og del dem i to på langs. Del vask og rens vårgrønnsakene og posjer dem møre sammen med sjøkrepshaler i buljongen. Servér med urter og spirer.

Tips: Drypp gjerne litt skalldyrolje i buljongen ved servering for ekstra smak. Sjøkrepshalene kan også smørstekes.

Bold Title

bottom of page