top of page

Sjøkreps med vinterreddiker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Grillet sjøkreps
2 store, levende sjøkreps
1 ss tomatpuré
1 stor sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
3 dl nøytral olje
1/2 dl akasiehonning

Vinterreddiker med Nyr
3 dl Nyr
2 store vinterreddiker

Eplevinaigrette med sjøkrepsolje
1 rødt eple
1/2 dl eplesidereddik
1 dl skalldyrolje
Karse
Salt

Grillet sjøkreps
Avliv sjøkrepsen ved å stikke en spiss kniv rett bak hodet. Skill halestykket fra hodet, og skrell halen.
Ta vare på hodet og skallet. Trekk ut tarmen med en pinsett. Legg halene i kjøleskapet mens du forbereder resten. Del hodet i to på langs og fjern paven. Knus klør og bein. Stek hode, klør, ben og skall i ovnen på 220 °C i ca. 20 minutter. Ha det over i en varm gryte med litt olje. Tilsett tomatpuré, løk og hvitløk. La det frese litt før du tilsetter 3 dl olje. La alt surre i 1 time før du siler av den røde skalldyroljen. Bland 1/2 dl skalldyrolje med like mye akasiehonning og smak til med salt. Grill krepsehalene på ryggsiden på direkte varme på kullgrillen til krepsen får en fin steke­skorpe på den ene siden. Det tar ikke mer enn ca. ­30 sekunder. Ta dem av grillen, og pensle med rikelig med skalldyrglace. Legg halene på grillen igjen og stek dem på samme måte en gang til. La dem hvile på indirekte varme til de er ferdige, men ikke overstekt.

Vinterreddiker med Nyr
Ha Nyr i et kaffefilter, og la ferskosten dryppe av over natten i kjøleskapet. Visp opp Nyr, og smak til med salt. Skrell reddikene og skjær dem i tynne skiver. Anrett dem som en salat på toppen av Nyr.

Eplevinaigrette med sjøkrepsolje
Skjær eplene i små terninger og ha dem i en skål med eplesidereddik så de ikke oksiderer. Rør inn skall­dyrolje og karse, og smak til med salt. Spis gjerne med brød til.

Bold Title

bottom of page