Sitronstekt kylling med appelsincouscous
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
6 gulrøtter
1 ss smør
80 g sidflesk, i biter
1 ss sukker
1 ts korianderfrø
4 kyllingbryst, gjerne Stange
Salt og pepper
2 ss sitronskall, raspet
2 ss smør
1 løk
2 dl sopp, hakket
1 hvitløkfedd
2 dl hønsbuljong
2 dl fløte
4 porsjoner couscous
2 appelsiner
2 ss persille, hakket
Skrell og del gulrøttene på langs. Brun gulrøttene i smøret sammen med sidflesk. Krydre røttene med sukker og korianderfrø.
Krydre kyllingbrystene med salt, pepper og sitronskall. Brun brystene i smøret og legg dem over i ildfast form sammen med gulrøttene. Stek i ovn på 160 °C i ca 20 min.
Kok sammen løk, sopp, hvitløk og buljong. Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Skum opp sausen med håndmikser ved servering.
Lag couscous som anvist på pakken. Smak til med appelsinsaft og kutt appelsinene i biter. Vend bitene i couscousen og servér med kylling, gulrøtter, bacon og soppskum.
Ovnsbak gjerne andre rotgrønnsaker på denne måten.