top of page

Sitronkylling

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

2 dl hvitvin
2 dl mirin
1 dl riseddik
2 sitrongress
400 g kyllingfilet, i strimler
1 sitron

2 grønne chili
40 g ingefær
100 g frisk mango, i strimler
2 vårløk
Sitronmelisse

Kok opp hvitvin, mirin og riseddik. Kutt sitrongress i skiver og ha det i kjelen, sammen med kyllingen. La det trekke uten at det koker i 8-10 min. Riv skallet av sitronen over kyllingen. Skjær vekk resten av skallet med en kniv og skjær ut båter uten hinner. Legg sitronbåtene i kjelen med kyllingen. Avkjøl kyllingen i laken.
Kutt grønn chili i tynne skiver. Skrell ingefær og kutt i tynne strimler. Ta kyllingen ut av laken og bland med alle grønnsakene. Fordel på to tallerkener. Pynt med frisk sitronmelisse.

Servér med dampet ris, iblandet frisk ingefær og revet sitronskall.

Bold Title

bottom of page