Sitronkylling
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
2 dl hvitvin
2 dl mirin
1 dl riseddik
2 sitrongress
400 g kyllingfilet, i strimler
1 sitron
2 grønne chili
40 g ingefær
100 g frisk mango, i strimler
2 vårløk
Sitronmelisse
Kok opp hvitvin, mirin og riseddik. Kutt sitrongress i skiver og ha det i kjelen, sammen med kyllingen. La det trekke uten at det koker i 8-10 min. Riv skallet av sitronen over kyllingen. Skjær vekk resten av skallet med en kniv og skjær ut båter uten hinner. Legg sitronbåtene i kjelen med kyllingen. Avkjøl kyllingen i laken.
Kutt grønn chili i tynne skiver. Skrell ingefær og kutt i tynne strimler. Ta kyllingen ut av laken og bland med alle grønnsakene. Fordel på to tallerkener. Pynt med frisk sitronmelisse.
Servér med dampet ris, iblandet frisk ingefær og revet sitronskall.