top of page
Sitronglasert laks med spinat og safran
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g poteter, små
2 kvaster dill, frisk
100 g smør, romtemperert
2 ss sitronskall, revet
3 ss dijonsennep
1 dl honning
Salt og pepper
4 laksefilet à ca 160 g
750 g bladspinat, fersk
3 sjalottløk
1 ss smør
ca 75 g safran
4 dl rømme
1 sitron
Kok poteter med dill.
Bland sammen smør, sitronskall, sennep og honning, smak til med salt og pepper. Grill eller stek laks, pensle med sitronglasur underveis.
Grovhakk spinat. Skrell løk og kutt opp i ringer. Surr løkringer og spinat i smør. Ha over safran, rømme og kok opp. Smak til med revet sitronskall og sitronsaft, salt og pepper. Servér grillet laks med nykokte poteter og spinat. Pynt med frisk dill.
Kok et par knaskerøtter og servér til.
Bold Title
bottom of page