top of page

Sitronglasert laks med spinat og safran

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g poteter, små
2 kvaster dill, frisk

100 g smør, romtemperert
2 ss sitronskall, revet
3 ss dijonsennep
1 dl honning
Salt og pepper
4 laksefilet à ca 160 g

750 g bladspinat, fersk
3 sjalottløk
1 ss smør
ca 75 g safran
4 dl rømme
1 sitron

Kok poteter med dill.
Bland sammen smør, sitronskall, sennep og honning, smak til med salt og pepper. Grill eller stek laks, pensle med sitronglasur underveis.
Grovhakk spinat. Skrell løk og kutt opp i ringer. Surr løkringer og spinat i smør. Ha over safran, rømme og kok opp. Smak til med revet sitronskall og sitronsaft, salt og pepper. Servér grillet laks med nykokte poteter og spinat. Pynt med frisk dill.

Kok et par knaskerøtter og servér til.

Bold Title

bottom of page