top of page

Singapore-chilikrabbe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1/2 dl olje
1 dl hvitløk, finhakket
1 dl ingefær, finhakket
2 dl løk, finhakket
2 ss chilipaste

Ca 3 kg krabbeklør, kokt og lett knust

1 dl ketchup
1 dl chilisaus
1 dl tomater, hakkede fra boks
1 dl tomater, finhakkede
1 dl vann el hvitvin

1/2 dl soyasaus
1/2 dl sitronsaft
2 egg lett sammenpisket
Koriander

Her gjelder det å ha klart alle ingrediensene på forhånd. All finhakkingen kan gjøres lettvint om man har en liten kjøkkenmaskin, stavmikser eller morter.
Varm en stor kjele, godt. Det er viktig å få ordentlig varme i kjelen, slik at det koker hele tiden. Om sausen koker for lenge mister den mye av den friske "snerten". Ha olje i kjelen. Tilsett hvitløk, ingefær og løk. Rør med en tresleiv hele tiden. Etter 1 min tilsettes chilipaste.
Ha i krabbene, noen av gangen, slik at det koker hele tiden. Rør godt. Tilsett litt etter litt, ketchup, chilisaus, tomater og vann. La det koke i 3 min, eller til krabbeklørene er varme. Ha en annen kjele eller stor serveringsbolle klar, og bruk en hullsleiv eller lignende til å løfte klørene over med.
Skru ned varmen noe, slik at det kun småkoker. Smak sausen til med soyasaus og sitronsaft, eventuelt litt salt. Visp eggene inn og kok opp igjen under kraftig omrøring. Sausen tykner noe, hell den straks over krabbene. Dryss evt over koriander.
Servér med godt brød, helst loff eller nanbrød, til å dyppe i den gode sausen. Det passer også fint med dampet ris til. Ikke glem nøtteknekker, evn krabbe/hummergaffel og tørkepapir.

Drikk rikelig med iskaldt øl både før og etter, spis med fingrene og dropp den hvite skjorta, den får fort røde flekker...

Bold Title

bottom of page