top of page

Sikrogn med kremet fiskesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Fiskekraft:
3 kg fiskebein og avskjær, gjerne fra sik
Vann
6 sjalottløk
5 einebær
2 laurbærblader
1 stjerneanis

Suppe:
1 ss smør
1 ts rød karripasta
1 ss hvetemel
2 dl tørr hvitvin
1 l fiskekraft
1 dl fløte
1 dl creme fraiche
3 ss smør

Til servering:
Rømme og sikrogn

Fiskekraft:
Skyll fiskebeina. Ha dem i en kjele med kaldt vann. Kok opp og fjern skum og urenheter med en øse. Tilsett sjalottløk og krydderier. Ta ut sjalottløken etter 30 minutter og legg den til side til servering.
La kraften småkoke/trekke videre i 1 time. Sil kraften over i en ny kjele og kok den inn til det er ca. 1 liter igjen.

Suppe:
Fres smør og karri i en kjele. Dryss over mel og hell på hvitvin. Kok et par minutter, til den rå vinsmaken er borte.
Ha i fiskekraft og resten av ingrediensene. Skum suppen opp med en stavmikser rett før servering.

Til servering:
Del sjalottløken i to lag «båter». Fyll dem med rømme og sikrogn. Legg båtene i suppetallerkenene og fyll på med suppe.

Server gjerne med noen kokte eller posjerte vaktelegg og kanskje noen dråper gressløk- eller dillolje.

Bold Title

bottom of page