top of page

Sik og bakt purre med sikrogn

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 gravet sikfilet (se oppskrift side 209)
4 hele purreløk
Salt
Olje
4 ss brunet smør
4 ss rømme
4 ss sikrogn

Kok opp vann og smak til med salt. Skjær et snitt i purreløken på
langs og skyll dem godt i kaldt vann. Trekk dem helt myke i lettsaltet vann.
Legg dem over på et stekebrett og pensle dem med olje. Brenn dem av
med en skjærebrenner, eller brun dem i ovnen under grillen på full guffe.
Lag et snitt i det ytterste laget, omtrent som en bakt potet.
Ta ut «innmaten» og del den i passende biter. Legg bitene tilbake i skallet igjen.
Drypp over brunet smør ved servering og varm dem opp.
Anrett gravet sik på tallerken. Legg på purreløk, rømme og sikrogn.

Aske av purreløk
Tørk de grønne delene på purren. Stek dem på 230 °C i ovnen til de er forkullet.
Kjør det til pulver i en kjøkkenmaskin, og bruk det som
smaksforsterker der det passer med røyksmak.

Bold Title

bottom of page