top of page

Sesamstekte kamskjell på spinatblader

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

20 mellomstore kamskjell
1 eggehvite
1 ts sitronsaft
2 ts sesamfrø, ristede
Salt
Olien- eller maisolje til steking

Saus:
250 ml kyllingkraft
1 ts balsamicoeddik
2 sjalottløk, skivede
1 ts hvitløk, knust
1/2 sitron
30 ml tomat, i terninger
1 ts Cilantroblader (en slags persille)
2 ss maizena
1 ts wasabi (japansk pepperrot)

Salat:
225 g spinatblad
2 endivie
30 ml tofuterninger
1 ts persille, hakket

Dypp rå kammuslinger i en blanding av eggehvite og sitronsaft. Vend i sesamfrø, salt og stek i oliven- eller maisolje til de er gylne. Holdes varme.
Bland alle sausingrediensene, bortsett fra maizena og wasabi. Småkok til alle ingrediensene er blandet. Tykne sausen med maizena blandet med vann. Rør inn wasabien.
Bland spinat med endivieblad, tofu og persille. Smaktilsett med sausen. Anrett på tallerken, med de sesampanerte kammuslingene på toppen.

Bold Title

bottom of page