Sennepskylling med honningbakt kålrot og rødbete
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg kålrot, delt i pene klosser
1 dl kyllingkraft
3 ss honning
2 ss smør
2 ss flaksalt
1 dl grovhakkede nøtter
2 små rødbeter
4 kyllingfileter
Salt og pepper
2 ss olje
4 ss grov sennep
3 ss crème fraîche
Ha kålroten i en ildfast form e.l. Hell over kyllingkraft og honning. Fordel noen klatter med smør og dryss over salt og nøtter. Dekk med aluminiumsfolie og bak 30 min på 180 °C. Ta av folien og vend på kålrotbitene. Lag et par tynne snitt i kålroten og "spekk" med tynne rødbeteskiver. Bak i 15 min til, uten folie.
Ha salt og pepper på kjøttet. Stek kyllingfiletene 3 min på hver side i en panne. Vend filetene i sennep og crème fraîche før den deles opp ved servering.
Pynt med friske urter.
Servér med dampet ris tilsatt løk, asparges og god ost.