top of page

Sennepsbakt laks

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g små nypoteter
2 ss crème fraîche
40 g Jarlsbergost
Salt og pepper

4 gulrøtter

600 g laksefilet
Salt og pepper
Olje til steking
4 ss sennep, grov

2 plommetomater
Salt og pepper
Friske basilikum og gressløk
2 skiver spekeskinke

Vask og skrell potetene. Kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre 2 min. Tilsett crème fraîche, ost, salt og pepper.
Vask og skrell gulrøttene. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Del fisken i fire eller åtte like store stykker. Gni stykkene inn med salt og pepper og stek dem lysebrune på den ene siden i en varm panne med olje. Ta fisken ut av panna og ha på en skje med sennep på hvert fiskestykke. Bakes 2 min i ovn på 200 °C.
Del tomatene i to. Strø over salt og pepper. Lag en liten urtesalat med basilikum og gressløk. Stek spekeskinke til den er sprø, ca 1 min, i en varm panne med olje. La skinka renne av seg på kjøkkenpapir. Knus den i biter og strø over den ferdige retten til slutt.

Bold Title

bottom of page