top of page

Sei med sennepsjy og kongeøstersopp

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g seifilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking

4 kongeøstersopp
4 ss olivenolje
Salt og pepper

4 eggeplommer
2 dl olivenolje

Saften av 1 sitron
Saften av 1 lime
2 ss sennep, grov
4 ss olivenolje
2 ss estragon, finhakket
Salt og pepper

2 sjalottløk, finhakket
1 ts olivenolje
1 dl hvitvin, tørr
1 dl fløte
Salt og pepper

Del seifilet i fire like store stykker. Ha på salt og pepper. Stek fisken lysebrun i olje. Skru ned varmen og ha en smørklatt i pannen. La fisken trekke ferdig i pannen.
Sett soppen på hodet i en ildfast form. Dryss over salt og pepper. Hell over olivenolje. Bak soppen 8-10 min i ovn på 200 °C.
Varm opp olivenolje til 70 °C. Legg i eggeplommene og la det trekke i 3-4 min.
Kok saft av sitrusfrukter inn til ca 2 ss. Visp inn sennep og olivenolje. Ha i finhakket estragon og smak til med salt og pepper.
Fres løk i olje. Hell i hvitvin og reduser til all væske er fordampet. Tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Skum opp sausen med en stavmikser eller visp ved servering.

Bold Title

bottom of page