Sei med sennepsjy og kongeøstersopp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g seifilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking
4 kongeøstersopp
4 ss olivenolje
Salt og pepper
4 eggeplommer
2 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
Saften av 1 lime
2 ss sennep, grov
4 ss olivenolje
2 ss estragon, finhakket
Salt og pepper
2 sjalottløk, finhakket
1 ts olivenolje
1 dl hvitvin, tørr
1 dl fløte
Salt og pepper
Del seifilet i fire like store stykker. Ha på salt og pepper. Stek fisken lysebrun i olje. Skru ned varmen og ha en smørklatt i pannen. La fisken trekke ferdig i pannen.
Sett soppen på hodet i en ildfast form. Dryss over salt og pepper. Hell over olivenolje. Bak soppen 8-10 min i ovn på 200 °C.
Varm opp olivenolje til 70 °C. Legg i eggeplommene og la det trekke i 3-4 min.
Kok saft av sitrusfrukter inn til ca 2 ss. Visp inn sennep og olivenolje. Ha i finhakket estragon og smak til med salt og pepper.
Fres løk i olje. Hell i hvitvin og reduser til all væske er fordampet. Tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Skum opp sausen med en stavmikser eller visp ved servering.