Sei bakt med sennep
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 ss smør
600 g seifilet
2 ss sennep, fin
Salt og pepper
100 g linser, lagt i bløt over natten
6 dl kraft
1 laurbærblad
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
8 gulrøtter
Saft av 2 sitroner
1 dl vann
1 ss sukker
2 ss smør
Friske urter til pynt
Smør en ildfast form med smør. Del seien i fire like store deler og legg i formen. Stryk på et tynt lag med sennep. Strø over salt og pepper. Bak seien 8 min på 200 °C i ovn.
Kok linser med kraft, laurbær og hvitløk til de er møre. Ta ut linsene og kok kraften inn til den tykner. Vend linsene i kraften ved servering. Smak til med salt og pepper.
Vaks og skrell gulrøtter. Kok dem i sitronsaft, vann, sukker og smør til kokevannet tykner.
Anrett gulrøttene på tallerken. Legg på seistykkene og linsene. Pynt med friske urter.