top of page

Sayadieh - Ris- og fiskegryte med krydder og karamellisert løk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 time

Ris
3 ss olivenolje
3 løk, i tynne skiver
1 ts spisskummen, malt
1/2 ts gurkemeie, pulver
1/2 ts kanel, malt
1 1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper, malt
2 ss tomatpuré
5 dl basmatiris, bløtlagt i 20 minutter

​Fisk
1 kg hvit fisk som torsk eller kveite, uten skinn og bein, delt i store biter
2 ss olivenolje
1 ts spisskummen, malt
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
1 dl pinjekjerner, ristede
1 dl persille, hakket

Varm oljen i en stor gryte på middels høy varme, og tilsett løken i skiver. Rør av og til til løken har karamellisert seg og fått en dyp, gyllen farge. Ta løken opp av kjelen, og ta av en stor håndfull til å pynte risen. Ha resten av den karamelliserte løken i en blender. Tilsett 2 1/2 dl vann, spisskummen, gurkemeie, kanel, salt, pepper og tomatpuré og kjør det til en tykk saus. Ha sausen over i gryten du stekte løken i. Tilsett 7 1/2 dl vann og bløtlagt basmatiris. Kok opp. Dekk til med et tettsittende lokk og la det koke i 15-20 minutter på svak varme til alt vannet er absorbert. Trekk risen av varmen, og la den stå i 10-15 minutter uten å ta av lokket.

Varm oljen i en stor stekepanne. Bland alle krydderne og dryss det over fiskebitene. Ha fisken i pannen og stek den i noen minutter uten å røre den. Når den har fått en fin stekeskorpe, snur du den forsiktig og steker den videre til fisken akkurat begynner å flake seg. Lag en seng av ris på et serveringsfat. Legg den stekte fisken på toppen, og pynt med ristede nøtter, hakket persille og karamellisert løk.

Bold Title

bottom of page