top of page

Samgyeopsal – Grillet svinekjøtt med vårsalat og grønnsaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: ca. 1 time

1 kg sideflesk

Vårløksalat
12-15 vårløk
4 ss soyasaus
2 ts sukker
1 ss sesamfrø
1 ss sesamolje
2 ss chiliflak (gochugaru)

Ssamjang
4 ss soyabønnepaste (doenjang)
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss chilipaste (gochujang)
2 ts sukker
2 ts sesamfrø
1 ss sesamolje

Bruk en veldig skarp kniv og skjær sideflesket i tynne skiver på tvers av fibrene. Skjær vårløken i 8 cm lange biter og snitt dem på langs. Legg dem i bløt i kaldt vann i 5 minutter, skyll dem, la dem renne av og ha dem i en bolle. Rør sammen soyasaus, sukker, sesamfrø, sesamolje og chiliflak, og hell dressingen over vårløken. Rør sammen alle ingrediensene til ssamjang. Stek kjøttet i porsjoner, i litt olje i panne eller på grillen. Snu det når undersiden begynner å bli litt sprø, og stek kjøttet videre på den andre siden.

Bold Title

bottom of page