top of page

Saltbakt storfugl

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

1 plukket storfugl uten innmat
100 g smør
2 røde epler i båter
2 dl svisker
1 rødløk i båter
Kvister av timian og rosmarin
Nykvernet sort pepper
5 dl hvetemel
5 dl grovt havsalt
2 dl vann
2 hele egg

Vask fuglen innvendig for blod, og fjern ev. innmat og hinner. Tørk fuglen godt med kjøkkenpapir både innvendig og utvendig. Brun den raskt i varm panne med masse smør. Ha smøret over i en kjele sammen med epler, svisker, rødløk, timian, rosmarin og godt med pepper. Bland det godt og kjøl det litt ned før du stapper fuglen med smør- og epleblandingen. Legg fuglen på ryggen og bind ev. bein og vinger inntil kroppen. Sett det til side. Forvarm ovnen til 200 °C. Bland mel og salt i en stor bolle. Tilsett vannet litt og litt mens du elter til en stiv og formbar deig. Kjevle ut deigen ca. 1/2 cm tykk og legg den over fuglen. Pakk deigen tett rundt fuglen. Skjær ev. bort overflødig deig. Det er viktig at deigen er hel og uten hull, ettersom den funker som en beskyttende kappe og holder på væsken under steking. Pisk sammen eggene og pensle dem over deigen. Legg fuglen i en ildfast form og stek den i 2 timer på 200 °C. Sett fuglen på bordet foran gjestene og slå saltdeigen i stykker med en hammer. Servér gjerne med soppai og viltsaus til.

Bold Title

bottom of page