Salmafrikasse med rotgrønnsaker og mandelpotetpure
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g mandelpoteter
2 dl melk
Smør
Salt og pepper
400 g rotgrønnsaker f.eks gulrot, kålrot, pastinakk
2 ss mel
4 dl fiskebuljong
4 ss matfløte
Litt sitronsaft og sukker
600 g Salmalaks i biter
1 dl dill, hakket
Kok manelpotetene møre uten at de sprekker. Skrell potetene og ha dem i en kjele med melk og en smørklatt. Varm opp og pisk i stykker potetene til en jevn pure. Smak til med salt og pepper.
Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i strimler. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Ha 2 ss smør i en kjele og pisk in mel. Spe med buljong til en tykk saus. Tilsett matfløte, og smak til sausen med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Sausen skal være litt søt sur. Vend i laks og dill, og kok i et par min. Server med potetpure og rotgrønnsaker.
Pynt med reker og en dypgrønn dillolje.