top of page

Salma blanquette med posjerte østers og kaviar

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 dl hvitvin
6 dl blåskjell- el fiskekraft
2 dl kremfløte
Salt og pepper

600 g Salma i biter
4 østers
1 ss smør

Til servering:
Kaviar
Mandler, skivede
Kjørvel eller annen urt

Ha vin, kraft og fløte i en kjele og kok sammen til det tykner. Skjær Salma i biter og åpne østersen. Ha østersvannet i kjelen med sausen, og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Stek Salma på den ene siden i litt smør eller olje. Ha over litt av sausen og damp fisk og østers under lokk i 2 min.
Skum opp blanquettesausen med en stavmikser ved servering og hell over Salma og østers. Pynt med kaviar, mandler og urter. Server.

Server med en potetpure og ha på noen tynne, krispy epleskiver.

Bold Title

bottom of page