top of page
Salma & chips
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 l frityrolje
4 biter Salma á ca 150 g
Salt og pepper
1 dl mel
1 egg, sammenpisket
4 ss friske urter, hakkede
1 dl strøkavring
400 g pommes frittes
1 pk aspargestopper
2 dl remulade, gjerne hjemmelaget
Sitron og urter til pynt
Varm opp oljen til ca. 180 °C. Krydre Salma med salt og pepper, og vend i mel. Rør sammen egg, urter og strøkavring og vend Salma i røren.
Friter fisken i den varme oljen til den er gjennomstekt og sprø. Friter også pommes frites i oljen til den er sprø. La oljen på fisk og pommes frites renne av på kjøkkenpapir.
Kok aspargestoppene i lettsaltet vann. Server med remulade og sitron.
Retten kan serveres rustikt i avispapir, eller danderes fancy på tallerken.
Bold Title
bottom of page