top of page

Salma & chips

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 l frityrolje
4 biter Salma á ca 150 g
Salt og pepper
1 dl mel
1 egg, sammenpisket
4 ss friske urter, hakkede
1 dl strøkavring

400 g pommes frittes

1 pk aspargestopper
2 dl remulade, gjerne hjemmelaget
Sitron og urter til pynt

Varm opp oljen til ca. 180 °C. Krydre Salma med salt og pepper, og vend i mel. Rør sammen egg, urter og strøkavring og vend Salma i røren.
Friter fisken i den varme oljen til den er gjennomstekt og sprø. Friter også pommes frites i oljen til den er sprø. La oljen på fisk og pommes frites renne av på kjøkkenpapir.
Kok aspargestoppene i lettsaltet vann. Server med remulade og sitron.

Retten kan serveres rustikt i avispapir, eller danderes fancy på tallerken.

Bold Title

bottom of page