Salat med hummer, asparges og cherrytomater
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
1 hel hummer ca 800 g
Salt
4 grønne asparges
6 cherrytomater
Salt
Basilikum
2 skiver loff
1 ss majones
1 ss crème fraîche
1 ss dill, finhakket
1 lime
Legg hummeren 15 min i fryser slik at den sovner. Kok opp 2 ltr vann. Smak til med salt, det skal smake som sjøvann. Legg i hummeren med hodet først når det fosskoker. Kok opp og la det småkoke i 5 min. Avkjøl hummeren i laken.
Skrell asparges. Kok dem 3 min i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Del cherrytomater i to. Stek dem i en panne med olivenolje til de er brune. Avkjøl. Strø over litt salt og finhakket basilikum. Rist loffskiver. Bland sammen majones med crème fraîche, dill og saften av 1 lime.
Vri halen av hummeren. Fjern skallet. Knus skallet på klørene forsiktig med en hammer og ta ut hummerkjøttet. Legg en loffskive på hver tallerken. Legg på hummer, asparges og tomater. Ha på en god klatt med dillmajones.