top of page

Salat med asparges, artiskokker og granateple

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

300 g rødbete, mellomstor strimlet
2 ss sidereddik
1 ts salt
2 ss balsamicoeddik, hvit

4 store artiskokker
6 små poteter
1 sitron, skivet i ca 1 cm tykke skiver

1 granateple, stort

400 g aspargesstilker
3 ss olivenolje, extra virgin
En liten håndfull blomkarse

Ha rødbete i en kasserolle sammen med sidereddik og en ts salt. Dekk med kaldt vann, og kok opp. Dekk til og la koke i 30-40 min. De er ferdige når du kan stikke en tynn skarp kniv inn til midten. Avkjøles i væsken før du gnir skallet av med fingrene. Hvis det sitter fast, bruk en skreller eller en skarp kniv. (Et godt råd kan være å bruke hansker slik at rødbeten ikke misfarger fingrene.) Skjær tynne skiver med en rotfruktriver eller en skarp kniv. Bland skivene med balsamicoeddik.
Hold artiskokkene horisontalt etter stilken, og skjær ned i bladene, men la de siste 3 cm av hodet sitte. Skjær av stilken og skrap de ytre bladene med en skrapekniv. Skrap også bort hårballen i midten, eller bruk en teskje for å grave den ut for å avdekke artiskokkens hjerte. Skyll godt under kaldt, rennende vann og legg i en kjele med 1 ltr vann sammen med de små potetene og sitronskivene.
Artiskokker misfarges fort, så gjør alt dette etter hvert som du er ferdig med hver artiskokk. Når alle er klare kan du koke dem opp og la dem fosskoke til du kan stikke en kniv inn i den tykkeste delen av hjertet. Sil av og hold dem under rennende vann i 1 min, la dem så avkjøles før de skjæres i 1 cm tykke skiver.
Skjær rundt midten av granateplets skall - bare det ytre skallet, vri så veldig hardt for å dele det i to. Dette gjør at du unngår å kutte i det sure kjøttet og fibrene, hvilket kan skjemme frøene. Vreng hver halvdel ved å trykke hardt med tommelen midt på utsiden av skallet, løsne så frøene fra skall og fibre. Gjør dette over en bolle, for saften vil renne og du ønsker ikke å få denne fruktsaften på klærne. Når alle frøene er løsnet, forsikre deg om at ingen hinner sitter igjen, og sett til side.
Kok opp en gryte med saltet vann og ha asparges i. La koke i 1-2 min, avhengig av størrelsen, renn av og frisk opp i iskaldt vann før du lar vannet renne av igjen. Bland alt sammen i en bolle. Anrett på fire tallerkener. Drypp over olivenolje og pynt med blomkarse.

Bold Title

bottom of page