top of page

Safrankokt fennikel med fjellfisk og tyttebær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 fennikel
1 ss smør
1 ss sukker
1 dl hvitvin
2 dl vann
1/2 g safran, evt litt gurkemeie

2 fjellørret
2 ss smør
Salt og pepper

600 g mandelpoteter, kokte
1 ss smør
Rosmarin
1 dl tyttebær

Rens og del fennikel i to. Stek i smør i en kjele. Ha over sukker, vin, vann og safran. Kok til fennikel er mør, ca 40 min.
Filetér fisken og stek kjøttsiden i smør til fisken er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Del poteter i skiver og stek i smør og rosmarin. Anrett fisk med fennikel, poteter og tyttebær på fire tallerkener og servér.

Bland smøret du stekte potetene i med tyttebær og servér til som saus.

Bold Title

bottom of page