Søtpotetgryte
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tid: 1 time
Søtpotetsuppe:
1 ss kokosolje
1 gul løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts tørkede chiliflak
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummen
½ ts malt gurkemeie
5 cm ingefær, skrelt og hakket
Salt og nykvernet pepper
750 g søtpoteter, i grove terninger
1 ½ dl brune linser
1 l grønnsakkraft
1 boks kokosmelk
Sprø grønnkål:
Frityrolje
2 håndfuller revet grønnkål
Til servering:
Hakket koriander
Chiliflak
1 lime
Nigellafrø
Søtpotetsuppe:
Smelt kokosoljen på middels varme i en stor, tykkbunnet suppegryte. Tilsett løk og hvitløk og stek i ca. 5 minutter, rør av og til. Tilsett chiliflak, koriander, spisskummen og gurkemeie, og stek det i ca. 1 minutt. Ha i ingefær og stek det i 1 minutt til. Tilsett 1 klype salt og pepper. Ha søtpoteter og linser i kjelen og rør godt. Tilsett grønnsakkraft og kokosmelk. Legg på lokk, men la det være en liten sprekk så dampen slipper
ut. Kok opp og senk varmen til det småkoker.
La det surre til søtpotetene nesten faller sammen og linsene er møre, ca. 30 minutter. Smak til med salt, pepper, limesaft og ev. mer chili. Server gryten varm med sprø grønnkål, hakket koriander, ekstra chiliflak og lime.
Sprø grønnkål:
Varm frityroljen til 160 °C. Friter grønnkålen litt av gangen i ca. 2 minutter. Det kan sprute en del. Legg grønnkålen på et stekebrett med bakepapir. Dryss over litt salt og sett det i ovnen på 80 °C varmluft mens du tilbereder suppen.