Sørafrikansk kylling og reke curry
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tid: 40 minutter
Peanøttolje til steking
1 løk, hakket
1-2 ts gurkemeie
1 ts koriander, malt
4 grønne chili, hakket
1 kanelstang
2 nellikspikere
2 hvitløkfedd, hakket
1 ss fersk ingefær, revet
Litt muskat
Ca. 20 karriblader
2 dl vann
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 sitron, saft og revet skall
1 ts sukker
Salt
½ kg kyllinglår, delt i 2
400 g argentinske villreker, med skall
Revet kokos og frisk koriander til servering
Slik gjør du:
Varm oljen i en kjele på middels varme og surr løk, gurkemeie, koriander, chili, kanel, nellik, hvitløk, ingefær, muskat og karriblader i 5 minutter. Rør inn vann, hakkede tomater, kokosmelk og sitronsaft og -skall. Kok opp og smak til med sukker og salt. Tilsett kyllingen og kok videre i 45 minutter på middels varme under lokk. Ha i rekene og la dem koke med de siste 5 minuttene. Dryss over kokos og koriander ved servering.