Rypebryst med kastanjer
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 skiver bacon
8 rypebryst
Salt og pepper
1 dl sukker
3 ss vann
2 ss konjakk
2 ss vann
50 g kastanjer, hermetiske
1 ss fløte
200 g sopp
50 g spinat, frisk
2 ss olje
Salt
1 dl portvin
1 dl viltkraft, innkokt
1 dl fløte
50 g kirsebær
Stek baconskiver til de er sprø i en varm panne. Ta bacon ut av pannen, men ta vare på fettet. Ha salt og pepper på rypebrystene. Stek dem 2-3 min på hver side i baconfettet.
Kok sukker og vann til lys karamell. Hell i konjakk og vann. Ha i kastanjer og la dem småkoke i 5 min. Tilsett fløte rett før servering.
Kutt sopp i biter. Vask og rens spinat. Stek soppen lysebrun i olje. Vend inn spinat og smak til med salt og pepper.
Kok opp portvin. Tilsett viltkraft, fløte og kirsebær. Kok inn til halvparten og smak til med salt.
Kutt 50 g aprikos i terninger. Kokes med 2 dl hvitvin til all væsken er fordampet. Servér til rypebrystene.